Ga naar de hoofdinhoud

Turnkey verpakkingslijn voor Zaden en Granen

Maxpac ontwierp, leverde en installeerde een turnkey verpakkingslijn op maat voor Aveve om granen en zaden te verpakken.

Ontdek het project
De uitdaging

Zaden en granen voor Aveve

Onze klant Aveve zocht een turnkey oplossing voor een verpakkingslijn om zaden en granen te verpakken zonder kruisbesmetting.

De vereisten waren duidelijk vanaf de meet. Een volledige verpakkingslijn van A tot Z die een hoog volume aan diverse granen en zaden kan verwerken. Inclusief een palletiseerinstallatie met stapel- en wikkelfunctie.

  • Openmondzakken
  • Hoge capaciteit
  • Contaminatie preventie
  • Palletiseermachine
  • Palletwikkelaar
Pallet van Aveve met verpakte zaden en granen
De verpakkingslijn

Machines & Componenten

Na de selectie van de juiste machines en componenten, werden deze optimaal op elkaar afgestemd en ingesteld.

Weger

De netto weeginstallatie 2NET/G met gravitaire invoer en gescheiden dubbel weegsysteem voorkomt contaminatie tussen bio zaden en ontsmette zaden.

Performante inpakmachine

Het IGF 1200 model van Concetti kan tot maar liefst 1.200 openmondzakken per uur verpakken en sluiten.

Palletiser

De verpakkingslijn mondt uit in de PS-3A/21S-4S palletiseerrobot van Bogatécnica die werd gekoppeld aan een draaitafel palletwikkelaar.

Openmondzakken Vulmachine

Openmondzakken Vulmachine

Concetti

Verpakkingsmachines tot 2.400 zakken/u met een weegbereik van 100 gram tot 50 kilogram. Diverse opties mogelijk voor weging, sluiting en ontluchting.

Robot Palletiseermachine

Robot Palletiseermachine

Compacte systemen die door robotarmen veelzijdig inzetbaar zijn. Perfect voor een breed scala aan producten, verpakkingen en wisselende verpakkingsvereisten.

Outcome

De perfecte pallet

De verpakkingslijn levert een consequente output van consistent afgevulde openmondzakken die naadloos worden gestapeld op paletten.

De zaden en granen worden verpakt door de Concetti IGF 1200 met dubbele gescheiden weger. De scheiding voorkomt kruisbesmetting wanneer de lijn wisselt tussen producten.

Vervolgens worden de afgevulde zakken op een pallet gestapeld met behulp van de vierkoloms palletiser. Uiterst geschikt voor openmondzakken omdat de zakken overlappend worden gestapeld en aangedrukt langs alle zijden. Tot slot wordt de pallet omwikkeld voordat deze de afneempositie bereikt.

Wil je de volledige verpakkingslijn in werking zien? Bekijk nu de video!

Overleg met onze experts

Onze packaging specialisten staat klaar om je te helpen bij het ontwerp, installatie, opstart, onderhoud en optimalisatie van je verpakkingslijn.

Overleg vandaag nog vrijblijvend met onze experts. En hoe je morgen al meer betrouwbaarheid, efficiëntie en return haalt uit jouw packaging line.

Contacteer ons

Sales Manager

Alex Govaert


We pakken het grondig aan

Stay ahead met deze cases

Laat je inspireren door onze succesverhalen in diverse sectoren

Molens Joye - Zaden & Granen

Compacte verpakkingslijn voor bloem


Maxpac leverde een moderne afzaklijn aan Molens Joye. Een compacte en inventieve realisatie die voor een koerswijziging in de productieflow zorgde.

Bekijk de case