Ga naar de hoofdinhoud

Houtpellets

Het verpakkingsproces en verpakkingsmateriaal beïnvloeden sterk de eindprijs van je houtpellets. De juiste keuzes staan garant voor een concurrentieel voordeel.

Laat je inspireren
TREND

Houtpellets zijn hot

De verpakking heeft een grote impact op de eindprijs van de populaire houtpellets. Het juiste verpakkingsmateriaal en verpakkingsmachine garandeert een concurrentieel voordeel.

De populariteit van pelletkachels blijft toenemen. En daarmee ook de vraag naar houtpellets. De wispelturige energieprijzen maken het verwarmen met pellets alleen nog interessanter.

Houtpellets zijn een relatief goedkoop product. Fabrikanten zoeken daarom steeds naar meer economische oplossingen voor het verpakken van pellets. Zo blijf je concurrentieel terwijl je je marges maximaliseert. Tegelijk wil je blijven inzetten op een kwalitatieve verpakking om de kwetsbare pellets veilig op hun bestemming te krijgen.

Maxpac speelt hierop in met korte levertermijnen voor houtpellet verpakkingsmachines. Met een brede voorraad van nieuwe en gebruikte machines verzekeren we een snelle (her)opstart van je verpakkingslijn.

  • Verschillende verpakkingsmaterialen
  • Nieuwe en gebruikte machines op voorraad
  • Extra accessoires voor houtpellet verpakkingslijnen
HOUTPELLETS

Aanvoer en dosering

De enigszins breekbare pellets vergen een zachte behandeling tijdens het verpakkingsproces.

Houtpellets lenen zich om makkelijk te doseren. Enig waakzaamheid is echter geboden om schade te vermijden aan het soms fragiele hout. Pellet fabrikanten kiezen er vaak voor om pellets aan te voeren via een bandweger.

Deze bandweger doseert de pellets in hoeveelheden van 15 kilogram tot 50 liter per dosis. Zo kan je terugvallen op een brede keuze qua volume per verpakking.

Verpakkingsmachines

Houtpellets

Maxpac levert diverse machines om houtpellets te verpakken, afhankelijk van je favoriet verpakkingstype.

Maxpac levert premium verpakkingsmachines van onder andere de Italiaanse merken VAI en Concetti. Zo ondersteunen we diverse verpakkingsmaterialen en kunnen klanten bij ons terecht voor lage, medium en hoge capaciteit.

Bij vlakfoliemachines start men van een brede rol vlakfolie die via een vormschouder wordt getransformeerd tot buisfolie. De vlakfolie machines van VAI kunnen geleverd worden in capaciteiten van 360 tot 1500 zakken per uur.

Fabricanten hebben de dikte van de vlakfolie met een vijfde verminderd, wat resulteert in 20% minder aankoopkosten en 20% minder afval. Of kies voor biologisch afbreekbare PE folio om je ecologische voetafdruk verder te minimaliseren.

Indien je buisfolie verkiest, kan je bij ons terecht voor de FFS-E machines van Concetti. Met een doorvoer tot 2.000 zakken per uur, ben je verzekerd van de hoogste verwerkingscapaciteit.

Ook papieren openmond zakken worden steeds meer ingezet voor houtpellets. Concetti heeft hiervoor de geschikte machines in huis.

Openmondzakken Vulmachine

Openmondzakken Vulmachine

Concetti

Verpakkingsmachines tot 2.400 zakken/u met een weegbereik van 100 gram tot 50 kilogram. Diverse opties mogelijk voor weging, sluiting en ontluchting.

Overleg met onze experts

Onze packaging specialisten staat klaar om je te helpen bij het ontwerp, installatie, opstart, onderhoud en optimalisatie van je verpakkingslijn.

Overleg vandaag nog vrijblijvend met onze experts. En hoe je morgen al meer betrouwbaarheid, efficiëntie en return haalt uit jouw packaging line.

Contacteer ons

Sales Engineer

Bart Van den Eynde