Ga naar de hoofdinhoud

Turnkey verpakkingslijnen

Op zoek naar een partner die verpakkingslijnen van A tot Z uitwerkt, opstartklaar aflevert en 24/7 bereikbaar is voor onderhoud en aanpassingen?

Ontdek onze turnkey oplossingen
Verpakkingslijn van concept tot servicing

Turnkey projecten

Bij een turnkey project leveren we een all-inclusive verpakkingslijn, van initieel ontwerp tot opstart-klare levering.

Maxpac coördineert en combineert in-house expertise en vakmanschap met de toestellen en know-how van onze sterke partners. We betrekken, adviseren en ontzorgen je bij elke stap van de ontwikkeling van je verpakkingslijn.

Goede communicatie en jaren ervaring resulteerden in tal van succesvolle totaalprojecten. Aarzel niet om vrijblijvend onze packaging experts te consulteren!

Concept ontwerp

Pre-engineering van je verpakkingslijn

Engineering

Detail uitwerking van je verpakkingslijn

Bouw en Testing

Opbouw van je verpakkingslijn

Installatie

Installatie, montage en aansluiting

Ingebruikname

Testen en inbedrijfstelling

Oplevering

Productie en ondersteuning

Pre-engineering van je verpakkingslijn

Concept ontwerp

Een concept ontwerp geeft een beter inzicht in de werking en ideale opzet van je verpakkingslijn

Conceptualisatie is altijd de eerste stap voor een nieuwe industriële verpakkingslijn.

We starten met het in kaart brengen van je vereisten en wensen voor het verpakkingsproces. Onze ingenieurs vertalen die noden naar een eerste conceptontwerp.

In nauw overleg passen we het ontwerp verder aan tot alles perfect is getuned. Op het einde van de rit bekomen we samen een totale verpakkingsoplossing die tegemoet komt aan alle noden en specificaties.

Volgende stap

stap
1
Detail uitwerking van je verpakkingslijn

Engineering

Succes gaat gepaard met een nauwgezette planning en sterke detailengineering. Zij maken het verschil en zorgen ervoor dat je sneller, beter en gemakkelijker kan werken.

Detailengineering in de machinebouw is een kritieke fase. Na de fase van conceptualisatie is het uiterst belangrijk een goede planning op te maken. De ontwikkeling van elk onderdeel dat later een sterke totaaloplossing moet vormen, vergt kennis en oog voor detail. Deze fase gaat dan ook diep in op alle mogelijke specificaties die het verschil kunnen maken. In deze stap zorgen we voor een structureel ontwerp, materiaalselectie, integratie van elektrische en mechanische systemen alsook alle veiligheidsoverwegingen.

Ingenieurs analyseren nauwgezet factoren zoals draagvermogen, toleranties… om optimale prestaties en een lange levensduur van de machine te garanderen. Daarnaast omvat detailengineering ook het maken van uitgebreide documentatie, waaronder gedetailleerde blauwdrukken, montage-instructies en stuklijsten. Deze documentatie dient als stappenplan voor fabricage, assemblage en kwaliteitscontrole en zorgt ervoor dat het eindproduct voldoet aan nauwkeurige specificaties. In het algemeen is detailengineering het fundament waarop een succesvolle machine wordt gebouwd, zodat deze voldoet aan de hoogste normen voor functionaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

Volgende stap

stap
2
Opbouw van je verpakkingslijn

Bouw en Testing

Assemblage en Factory Acceptance Testing (FAT) waarborgen de kwaliteit en functionaliteit. Zodra dit achter de rug is, kan je zeker zijn van een goed eindresultaat.

Assemblage omvat de fysieke constructie en integratie van verschillende componenten, subsystemen en modules van de machine. Onze bekwame technici en ingenieurs passen met kennis van zaken de onderdelen zorgvuldig in elkaar tot een samenhangende en operationele eenheid. Deze fase vereist precisie. De kleinste fout kan nl grote nadelige gevolgen hebben voor de prestaties van de verpakkingslijn.

Na de assemblage ondergaat de machine een ‘Factory Acceptance Testing’. Ook gekend als FAT. Dit is een uitgebreide evaluatie die wordt uitgevoerd in de gecontroleerde omgeving van de productiefaciliteit. Tijdens het FAT-proces wordt de machine onderworpen aan een reeks strenge tests en simulaties die de werkelijke werkomstandigheden nabootsen. Hierdoor kunnen kritieke parameters worden geverifieerd, zoals snelheid, nauwkeurigheid, belastbaarheid, veiligheidsvoorzieningen en naleving van de specificaties uit het oorspronkelijke ontwerp. Alle afwijkingen of problemen die tijdens de FAT-fase aan het licht komen, worden aangepakt voordat de machine jouw richting wordt uitgestuurd.

Volgende stap

stap
3
Installatie, montage en aansluiting

Installatie

Onze ingenieurs en technici verzekeren een nauwkeurige installatie voor optimale prestaties

De fysieke installatie van de verpakkingslijn op de uiteindelijke locatie vereist ervaren technici en ingenieurs. Ze zorgen dat de machine correct wordt geplaatst, precies wordt uitgelijnd en stevig wordt verankerd. Daarnaast moeten elektrische aansluitingen, loodgieterswerk en alle benodigde randapparatuur worden geïntegreerd.

Volgende stap

stap
4
Testen en inbedrijfstelling

Ingebruikname

Testen, afstellen en finetunen om de lijn op te starten

Inbedrijfstelling markeert de overgang van een fysiek geassembleerde eenheid naar een volledig functionele en operationele machine. Het omvat een uitgebreide reeks activiteiten en tests die ervoor moeten zorgen dat alle componenten, systemen en functionaliteiten van de machine in harmonie werken en voldoen aan de gespecificeerde prestatiecriteria.

Bekwame technici en ingenieurs stemmen instellingen nauwkeurig af. Ze kalibreren de sensoren en controleren onderlinge verbindingen om prestaties te optimaliseren. Daarnaast worden een reeks gecontroleerde tests uitgevoerd. Deze gebeuren onder verschillende bedrijfsomstandigheden om zo de mogelijkheden en betrouwbaarheid van de machine te valideren.

Deze fase is ook cruciaal voor het identificeren en corrigeren van kleine problemen of afwijkingen die zich tijdens de eerste werking kunnen voordoen. Een succesvolle inbedrijfstelling is de ultieme bevestiging dat de machine klaar is voor het echte werk!

Volgende stap

stap
5
Productie en ondersteuning

Oplevering

Laatste tests in functie van de werkelijke omstandigheden van de operationele locatie

Na de inbedrijfstelling ondergaat de machine een ‘Site Acceptance Testing’. In deze SAT fase wordt de machine onderworpen aan een reeks tests en controles in de werkelijke operationele omgeving waarvoor de machine is ontworpen.

Dit omvat het verifiëren van prestatieparameters, veiligheidsfuncties en naleving van plaatselijke voorschriften en normen. SAT dient als laatste validatie dat de machine voldoet aan alle gespecificeerde vereisten en effectief kan werken op de aangewezen locatie.

Uiteindelijk zijn installatie en SAT de cruciale stappen die de kloof overbruggen tussen de gecontroleerde omgeving van de productiefaciliteit en de werkelijke omstandigheden op de operationele locatie. Deze fase zorgt ervoor dat de machine niet alleen functioneert zoals bedoeld, maar ook naadloos integreert in de bestaande processen en de verwachte prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid levert.

Volgende stap

stap
6
Dit is een subtitle

Bespreek je turnkey project

Het Maxpac team staat klaar om jouw verpakkingsproces uit te werken, van concept tot productie-klare verpakkingslijn.

Overleg vandaag nog met onze expert en ontdek vrijblijvend hoe Maxpac je helpt om betrouwbaar, efficiënt en consistent jouw product te verpakken.

Contacteer ons
Service Manager

Abdellah Chiua


We pakken het grondig aan

Stay ahead met deze cases

Laat je inspireren door onze succesverhalen in diverse sectoren

Molens Joye - Zaden & Granen

Compacte verpakkingslijn voor bloem


Maxpac leverde een moderne afzaklijn aan Molens Joye. Een compacte en inventieve realisatie die voor een koerswijziging in de productieflow zorgde.

Bekijk de case
Aveve - Zaden & Granen

Turnkey verpakkingslijn voor Zaden en Granen


Maxpac ontwierp, leverde en installeerde een turnkey verpakkingslijn op maat voor Aveve om granen en zaden te verpakken.

Bekijk de case