Ga naar de hoofdinhoud
Pallet transportsystemen

Pallet transportsystemen

Onze pallet transport oplossingen bieden efficiënte & modulaire componenten om palletten efficiënt en veilig doorheen je verpakkingslijn of fabriek te vervoeren

Ontdek de mogelijkheden
Upgrade je verpakkingslijn

Optimale transport oplossingen voor palletten

Ontdek onze transportsystemen die geladen palletten met de nodige omzichtigheid verplaatsen.

Rollenbanen

Rollenbanen zijn essentieel in verpakkingslijnen, waar ze paletten van en naar de verschillende machines verplaatsen. Dit zorgt voor een vloeiende en efficiënte verpakking en verwerking van producten. Standaard beschikbaar in gelakt staal voor een uitstekende duurzaamheid en resistentie tegen corrosie. Ook verkrijgbaar in roestvrij staal voor omgevingen waar hygiëne en corrosiebestendigheid van cruciaal belang zijn.

Kettingbanen

Kettingbanen zijn stevige constructies met industriële kettingen. Voor lange baansegmenten kan het voordeliger zijn om een kettingbaan of kettingtransport te gebruiken in plaats van een rollenbaan. De grip van de kettingbaan maakt het mogelijk om zonder problemen zware gewichten te transporteren. Bovendien biedt het een hoge nauwkeurigheid in positionering. Een ander voordeel is dat kettingbanen gemakkelijk te reinigen zijn, wat essentieel is in bijvoorbeeld de voedselindustrie. Kettingbanen zijn beschikbaar met 2 of 3 sporen en de transporteurs worden gemaakt van staal of roestvrij staal. Afhankelijk van de toepassing kan een geschikte ketting worden gekozen.

Aangezien kettingbanen geen bochten kunnen maken, worden haakse overgangen gebruikt. Daarnaast is het eenvoudig om pallets met een heftruck op te pakken of te plaatsen bij het opzet- of afneempunt van een kettingbaan.

Draaitafels

Draaitafels zijn ontworpen om de richting van pallets binnen een productielijn te veranderen. Deze systemen kunnen worden uitgerust met rollenbanen, kettingbanen of lamellenbanen en bieden draaibewegingen van 90, 180, 270 of 360 graden. Ze worden gebruikt om palletverkeer te bundelen van meerdere lijnen naar één enkele lijn of om palletverkeer van een enkele lijn naar meerdere lijnen te leiden.

Haakse overzetter

90° transfereenheden zijn ontworpen om de richting van pallets binnen een productielijn efficiënt te veranderen. Deze systemen bestaan uit een combinatie van rollenbanen en kettingbanen die onder een hoek van 90 graden zijn gemonteerd, samen met een hefinrichting. Ze bieden een betrouwbare oplossing voor het omleiden van pallets zonder handmatige tussenkomst.

Shuttle systemen

Shuttle systemen bestaan uit één of meerdere shuttlewagens die langs rails bewegen, welke zich boven de vloer bevinden of ingebed zijn. De stopplaatsen worden gecontroleerd via lasersensoren of scanners. Deze systemen zijn ontworpen voor het verplaatsen van pallets over lange afstanden, het veranderen van de richting van pallets binnen de lijn en voor het samenvoegen of omleiden van palletverkeer.

Eigenschappen


 • Hoogwaardige individuele componenten
 • Modulaire opbouw op maat
 • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
Vraag het aan een expert

Packaging advies

Niet zeker of deze oplossing de perfecte fit vormt voor jouw verpakkingsproces?

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren door een Maxpac expert over de mogelijkheden. We antwoorden je de eerstvolgende werkdag. Zonder verplichtingen.

Sales Manager

Alex Govaert


Ik wil vrijblijvend advies


  Je voornaam en familienaam.
  Voor een snel of eenvoudig advies.
  Voor extra vragen of een langere uitleg.
  De juiste context voor jouw vraag.
  Je exacte vraag met details over jouw producten, omgeving, oppervlakte en eisen verzekeren een goed advies.
  Je ontvangt 4x per jaar PackEdge, onze nieuwsbrief met know-how, trends en innovaties in de verpakkingssector.