Ga naar de hoofdinhoud
Flex big bag vulstation

Flex big bag vulstation

De flexibele big-bag vulinstallatie die zich leent voor granulaten en poeders. Mobiele installatie en voorzien van een trilfunctie.

Ontdek de mogelijkheden
Upgrade je verpakkingslijn

Flexibel en mobiel big bags vullen

Een manuele maar flexibele big-bag vulinstallatie voor het vullen van big bags met zowel granulaat- als poederproducten. Ontworpen om tegemoet te komen aan een breed scala aan industriële behoeften.

De vulinstallatie is speciaal ontwikkeld om zowel granulaat als poederproducten effectief te kunnen verwerken. Dit maakt het systeem uiterst veelzijdig en inzetbaar in diverse industrieën, zoals de voedingsmiddelenindustrie, chemische sector en bouwmaterialen.

Een opvallend kenmerk is de ingebouwde trilfunctie. Deze functie zorgt voor het compacteren van producten tijdens het vulproces. Dit resulteert in een optimale vulgraad en vermindering van de luchtinsluiting. De trilfunctie kan worden ingesteld op basis van tijd en/of gewicht, en is zelfs actief tijdens het vullen in de groffase.

De installatie is beschikbaar met een manuele of automatische hoogteregeling, waardoor een breed scala aan big-bag afmetingen gebruikt kan worden. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de installatie kan worden aangepast aan de specifieke eisen van verschillende productielijnen.

Voor extra mobiliteit kan de vulinstallatie worden uitgerust met vorkliftsleuven of transportwielen. Deze mobiliteit maakt het mogelijk om de machine eenvoudig onder diverse silo’s te plaatsen en te verplaatsen binnen de productiefaciliteit, wat de operationele flexibiliteit aanzienlijk vergroot.

De mogelijkheid tot maatwerk en uitgebreide uitbreidingsopties maken het een uitstekende keuze voor uiteenlopende industriële toepassingen.

Eigenschappen


 • Trilfunctie op basis van tijd en / of gewicht (ook tijdens vullen in groffase)
 • Ijkwaardige weegsturing
 • Uitbreidbaar met bordes en bulkhopper
 • Eenvoudig wegnemen van big-bag via doorlopende lushouders
 • Dubbelwandige vulmond met ventilator en afzuiging
 • 3D Ontwerp o.b.v. specificaties en materiaalkeuzes
Vraag het aan een expert

Packaging advies

Niet zeker of deze oplossing de perfecte fit vormt voor jouw verpakkingsproces?

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren door een Maxpac expert over de mogelijkheden. We antwoorden je de eerstvolgende werkdag. Zonder verplichtingen.

Sales Manager

Alex Govaert


Ik wil vrijblijvend advies


  Je voornaam en familienaam.
  Voor een snel of eenvoudig advies.
  Voor extra vragen of een langere uitleg.
  De juiste context voor jouw vraag.
  Je exacte vraag met details over jouw producten, omgeving, oppervlakte en eisen verzekeren een goed advies.
  Je ontvangt 4x per jaar PackEdge, onze nieuwsbrief met know-how, trends en innovaties in de verpakkingssector.