Ga naar de hoofdinhoud

Compacte verpakkingslijn voor bloem

Maxpac leverde een moderne afzaklijn aan Molens Joye. Een compacte en inventieve realisatie die voor een koerswijziging in de productieflow zorgde.

Ontdek het project
De uitdaging

Bloem verpakken in een beperkte ruimte

Molens Joye vond bij Maxpac de juiste verpakkingsoplossing voor bloem

De verhoogde bloemproductie bij Molens Joye stimuleerde de nood aan een nieuwe afzaklijn. Na de eerdere positieve ervaringen met het merk Concetti, verscheen Maxpac op de radar als verdeler van de Italiaanse machinebouwer.

Onze packaging experten brachten de noden van de klant in kaart :

  • Machines die overweg kunnen met de densiteit van tarwe- en speltbloem;
  • De exacte verwerkingscapaciteit waaraan de verpakkingslijn tegemoet moest komen;
  • De beperkte ruimte in de kelderverdieping waar de nieuwe afzakmachine en toebehoren moest opgesteld worden.

Na het bepalen van de geschikte configuratie, werd een proefopstelling geïnstalleerd bij Concetti. Molens Joye werd uitgenodigd in Italië om de installatie in werking te zien. En dit zelfs op basis van hun eigen bloem. Zo kan het ontwerp grondig worden getest op voorhand en is een vlotte implementatie verzekerd op de eigen locatie in België.

Na de installatie, levert Maxpac nog steeds diensten en toebehoren om de verpakkingsinstallatie maximaal te laten renderen. Het einde van de samenwerking is dus zeker nog niet in zicht. En daar maalt Molens Joye het allerminst om!

Concetti stapelrobot en liftsysteem voor bloem verpakkingslijn
Afzakinstallatie

Machine en componenten

Door meerdere machines met elkaar te combineren en naadloos op elkaar af te stemmen, kon Maxpac tegenmoet komen aan de vereisten van de klant.

Het performante IGF 600 model van Concetti vinkte de verschillende vereisten af. Deze investering kan echter enkel renderen mits een consistente aanvoer van voldoende bloem. De firma Bühler stemde daarom de grootte van de uitdraaischroef af op de IGF afzakmachine. Zo wordt het aanvoervolume van bloem uit de afzaksilo’s verzekerd tot net boven de hopper.

Na het verpakken van de zaken, moeten deze worden gestapeld en naar boven worden getransporteerd. Hiervoor viel de keuze op een Concetti stapelrobot en liftsysteem.

Zakvulmachine

Het IGF 600 model van Concetti verpakt hier 350 zakken van 25kg per uur.

Palletiser

De Monokolom palletiseermachine werd ingezet voor het beste stapelresultaat in een compacte omgeving.

Liftsysteem

Het handige liftsysteem zorgt ervoor dat alle zaken uit de kelder naar boven geraken.

Openmondzakken Vulmachine

Openmondzakken Vulmachine

Concetti

Verpakkingsmachines tot 2.400 zakken/u met een weegbereik van 100 gram tot 50 kilogram. Diverse opties mogelijk voor weging, sluiting en ontluchting.

Robot Palletiseermachine

Robot Palletiseermachine

Compacte systemen die door robotarmen veelzijdig inzetbaar zijn. Perfect voor een breed scala aan producten, verpakkingen en wisselende verpakkingsvereisten.

Het resultaat

Productie continuïteit in een zeer compacte ruimte

De verpakkingslijn levert een consistente output van afgevulde bloemzakken die perfect aansluit op de gewijzigde productieflow.

De bloem wordt verpakt door de Concetti IGF 600.

Vervolgens worden de afgevulde zakken netjes en ruimtebesparend gestapeld met behulp van de stapelrobot. Tot slot worden de zakken met een lift naar boven gebracht. Een ergonomische oplossing die sterk wordt gewaardeerd door de medewerkers op de vloer!

Wil je de verpakkingslijn in werking zien? Bekijk dan zeker de video!

Video nog te uploaden naar YouTube

Overleg met onze experts

Onze packaging specialisten staat klaar om je te helpen bij het ontwerp, installatie, opstart, onderhoud en optimalisatie van je verpakkingslijn.

Overleg vandaag nog vrijblijvend met onze experts. En hoe je morgen al meer betrouwbaarheid, efficiëntie en return haalt uit jouw packaging line.

Contacteer ons

Service Manager

Abdellah Chiua


We pakken het grondig aan

Stay ahead met deze cases

Laat je inspireren door onze succesverhalen in diverse sectoren

Aveve - Zaden & Granen

Turnkey verpakkingslijn voor Zaden en Granen


Maxpac ontwierp, leverde en installeerde een turnkey verpakkingslijn op maat voor Aveve om granen en zaden te verpakken.

Bekijk de case