Stel hier uw vraag

Innovatieve verpakkingslijn voor diervoeding

3 juni, 2020

   Terug

Concetti SpA, de toonaangevende leverancier van zakkenvulsystemen in Italië, heeft zijn reputatie van geavanceerde machines versterkt door een innovatieve versie van hun dubbele vulmond IPF 40 te leveren aan Ga Petfood Partners, een Britse fabrikant van premiumkwaliteit voer voor huisdieren.

Flexibiliteit, afdichting en integriteit waren cruciale factoren voor deze klant.

De nieuwe lijn is ’s werelds eerste lijn voor het vullen van droogvoer voor huisdieren met een inlijn zakinspectiesysteem en sluitverificatie.

De IPF verwerkt een breed scala aan formaten van 500 g tot 5 kg met behulp van voorgevormde papieren zakken en PE / aluminiumfoliezakken, met of zonder handvatten en hersluitbare ritsen, en zakjes met snelheden tot 1800 zakken / uur. Verpakkingen variëren in breedte van 140-300 mm en in lengte 270-600 mm.

De positie van de heatseallijn ten opzichte van de zaktop is programmeerbaar. Om 100% afdichtingsintegriteit te garanderen, kwaliteit en houdbaarheid te behouden, is een thermische high-definition camera ingebouwd. Bedrijfseigen software en infraroodtechnologie detecteren slechte of mogelijk defecte verpakkingen door elke sluiting te vergelijken met de bekende standaard voor elk zaktype. Onvolmaakte sluitingen worden automatisch geweigerd.

Twee laserstraal-markeersystemen met gestuurde straal direct na het leegzakkenmagazijnen passen batchcodes of andere markeringen toe zonder vrijwel lettertype, code of grafische beperkingen, op de lege in plaats van op de gevulde zakken, wat de beste afdrukkwaliteit garandeert. Camera’s controleren of de zakken in het leegzakkenmagazijn overeenkomen met het geselecteerde programma, anders wordt de zak geweigerd.

De IPF 40 wordt geleverd met servomotorische regeling van de meeste parameters voor een snelle omschakeling, meestal binnen 90 seconden.

Er werden drop-through metaaldetectoren geleverd en omleiders zorgen ervoor dat het restproduct aan het einde van de batch kan worden teruggewonnen zonder dat het hoeft te worden verpakt.

Opnieuw toont Concetti niet alleen het productassortiment en de bereidheid om nieuwe ideeën te omarmen, maar ook de technische competentie om apparaten en complexe oplossingen te integreren die aansluiten bij de specifieke behoeften van individuele klanten.

 


Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

© Copyright 2020 Maxpac - Privacybeleid - All Rights Reserved - Powered By MWAD.be